رصحن: یک نماینده مجلس از جزئیات تخلف ۲۷ هزار میلیارد تومانی دولت احمدی نژاد پرده برداشته و گفته: روشن نیست چرا با اثبات این تخلفات، با احمدی نژاد برخورد نمی شود. به گفته غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده رشت، مبلغ ۲۳ هزار میلیارد تومان از مجموع ۲۶/۸ هزار میلیارد تومان مربوط به واردات بنزین و نفت گاز بیشازحد مجوزهای قانونی بوده که این تخلفات از طریق معاوضه نفت خام با فرآوردههای نفتی در سالهای ۸۷ تا ۸۹ انجام شده است.
هفته گذشته خبری مبنی بر انفصال از خدمت یک مقام ارشد نیروی انتظامی به دلیل تخلفات مالی منتشر شد. ایمن آبادی در این خصوص گفته: باید مشخص شود که چه کسی به فرمانده وقت نیروی انتظامی برای خرید و فروش محمولههای نفتی مجوز داده است؟! آیا ممکن است که این مجوز بدون هماهنگی رییس دولت نهم و دهم صادر شده باشد؟! و حتی اگر بدون هماهنگی این اقدامات صورت گرفته باشد، باز هم رییس دولت بهواسطه مسئولیتی که دارد، باید پاسخگو باشد؛ چرا که این مر قانون است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین تشریح کرد: بنابر مستندات مورد بررسی در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، مبلغ دقیق بدهی نیروی انتظامی به شرکت نفت، ۶ هزار و ۳۳۶ میلیارد بوده که بنابر محاسبات شرکت ملی نفت ایران، این بدهی مربوط به شرکت «پتروتیما انرژی» وابسته به «بنیاد تعاون ناجا» به شرکت «اسکو» بابت ۲ فقره محموله تحویلی درسال ۱۳۹۱ به مبالغ ۱۹۴ میلیون و ۸۲۲ هزار و ۸۹۸ دلار (شامل مبلغ ۱۸۵ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۲ دلار) اصل سیاهه مجموعه عملیاتی مربوطه و مبلغ ۲۰ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۸۵۶ دلار بهره متعلقه تا پایان سال ۹۵ میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین به تشریح جزییاتی درباره این پرونده فروش محمولههای نفتی در دولت احمدینژاد پرداخت و گفت: بنابر بررسیهای دیوان محاسبات تخلفات نفتی دولت گذشته در سالهای ۸۷ تا ۹۱ انجام شده که مبلغ این تخلفات در مجموع ۲۶/۸ هزار میلیارد تومان بوده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین مبلغ ۲۳ هزار میلیارد تومان از مجموع ۲۶/۸ هزار میلیارد تومان مربوط به واردات بنزین و نفت گاز بیشازحد مجوزهای قانونی بوده که این تخلفات از طریق معاوضه نفت خام با فرآوردههای نفتی در سالهای ۸۷ تا ۸۹ انجام شده است.
او اعلام کرد: در سالهای ۸۷ تا ۹۱ بهای میعانات گازی تحویلی به شرکتهای پتروشیمی به علت تحویل مواد افزودنی داده شده به شرکتهای پالایش با مبلغ ۳/۲ هزار میلیارد تومان تسویه نشده است.
نایب رییس نخست فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی از دیگر محمولههای نفتی مورد بررسی در این پرونده نیز خبر داد و گفت: یک محموله دیگر مربوط به سال ۹۲ نیز مورد بررسی قرار گرفت که شامل مبلغ ۷ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۵۷۲ دلار و همچنین مبلغ ۷ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۱۶ دلار تتمه سیاهی بارگیری شده در سال ۹۲ و مبلغ ۶۰۱ هزار و ۷۵۶ دلار بهره متعلقه تا پایان سال ۹۵ میشود.
جعفرزاده یادآور شد: با احتساب نرخ تسعیر ارز بانک مرکزی در پایان سال ۹۵ به مبلغ ۳۲ هزار و ۴۲۲ ریال معدل ریالی، معادل ریالی این بدهی بالغ بر ۶ هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال خواهد بود.